2020. augusztus 28., péntek

Ambrózy-Augusztus 5/b: rajongói alkotások és csecsebecsék

Bele sem akarok gondolni, hogy a tényleges könyveken túl mennyi pénzt költök a kedvenc sorozataimhoz kapcsolódó könyves csecsebecsékre és hasonló apróságokra. Egy Maas- vagy Cassandra Clare-kategóriás világhírű történethez persze jóval egyszerűbb is, Dunát lehet rekeszteni a szebbnél szebb fanartokkal és polcdíszekkel.


Sajnos Böszörményi könyvei nagyon nem transzformálhatóak át idegen nyelvre, a szépségének nagyját pont a nagyon alapos és kiművelt nyelvhasználat adja, így a rajongói alkotások és megvásárolható mütyürök sem olyan könnyen fellelhetők, de azért egy-egy akad, ezeknek eredtem nyomába ebben a posztban.

A rajzok:

Remélem hamarosan ezeknek a számát is fogom majd magam is növelni, de egyenlőre egy fő alkotóra bukkantam, aki már több grafitrajzot is készített a kedvenc főszereplőinkről.


Márkus Boglárkára instagramon @temp_error_404-ként találtam rá, dobjatok neki is egy szívecskét, hogy még több ilyen szép rajz készüljön a kezei alatt. Balra a báró, jobbra Mili, középen pedig a két Hangay-lány látható.

A gyertyák:

Hála a Világok lángjának, magyar fandomok is kapnak esélyt arra, hogy könyves merch-höz jussanak. Az Ambrózy-kollekciójukban három gyertya található, egy Milinek, egy a bárónak, és egy természetesen Márinak. 


Ugyan találtam még tőlük egy azonos nevű (és illatra is ugyanannak tűnő), de más csomagolású sorozatot is, de felteszem az egy régebbi kiadás volt, a boltjukban (elérhető itt) az itt is látható aranyozott címkés van fenn. A három gyertya illatviasz formában is kapható.

Egyéb érdekességek:

Wattpadon is felütötte a fejét már Ambrózy és kompániája. Bár bevallom, hogy fanfiction-ökben nem vagyok olyan jártas, így ennek az elemzését olyanra hagyom, aki ehhez jobban ért. Viszont az ottani kutakodás közben találtam rá YuGray rajzfüzetére (a többi rajzával együtt itt megtekinthető), és legfőképp a Milit ábrázoló alkotására.


A jobbra látható kézműves szappan pedig saját alkotás, amit a Leányrablás egyik fejezete nyomán Tű és sikoly névre kereszteltem. (A készültéről írt bejegyzés, ahol a címke alatti minta is látható, itt olvasható.) Ebből három darabot a blogszülnap alkalmából nyereményjáték során ki is szeretnék sorsolni, jelentkezni erre vasárnap estig lehet. (A részletek ehhez itt.)

A sorozathoz idáig megjelent bejegyzések pedig itt olvashatók:


Holnap délelőtt újra jelentkezem, hozom a Nász és téboly értékelését is, következőként a sorban. Ha valakit a bemutatott rajzok megihlettek, ragadjon ceruzát, öntse papírra az ötletét, és ne feledje el nekem is elküldeni a Kalamaj facebook oldalára, hogy benevezhessen vele a nyereményjáték kreatív kategóriájába, alkossunk annyi fanartot ehhez a csodás sorozathoz, amennyit bőven megérdemelne.

A holnapi viszont-olvasásig, jó könyveket és jó rajzolást,

Love,
Kalamaj

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése