2020. december 29., kedd

5 könyv, amire 2021-ben várok

2020 egy nagyszerű év volt, olyan tekintetben, hogy megjelent jópár igencsak fájintos könyv. (Mert persze szinte minden más tekintetben egy nagy kupac lócitrom volt.) 2021 pedig már most úgy fest, hogy szintén tartogatni fog jópár finomságot.


Ebben a bejegyzésben összeszedtem azt az 5 könyvet, amire a legjobban várok. Ezek a könyvek az évnek viszonylag az első felében jelennek meg (érthető okokból a későbbiek még nincsenek meghirdetve), és a nagyjukat már rég elő is rendeltem.

1. Sarah J. Maas - A Court of Silver Flames (Tüskék és rózsák udvara 4.)

Azért az esetemben előre látható volt, hogy a vadiúj Maas-könyv lesz a listám élén, nem? Már két példányban is előrendeltem ezt a könyvet. Az egyik egy dedikált verzió, egy extra jelenettel, ezzel ő lesz a második dedikált Maas-könyvem. A másikat pedig a nagyszüleimtől kaptam előlegesen karácsonyra. Sajnos az élő körút el fog maradni a 'rona miatt februárban, de megoldották úgy, hogy online lesz (juhú, így én is eljutok rá, nem csak az amcsik), és annak a jegyéhez jön majd postán egy különleges körúti kiadás. Mindkettő verzióra nagyon várok, csak lenne már február.

Hivatalos megjelenés: február 16.

2. Cassandra Clare - Chain of Iron (Árnyvadászok, nagyonsokadik rész)

A Chain of Gold az idei év egyik kedvenc könyve lett nálam, így már alig várom, hogy a kezemben legyen a folytatása. Amellett, hogy csodaszép ennek a trilógiának a borítókészlete, maga a világ is szuper, jót tesz az Árnyvadászoknak az 1900-as évek Londonja színtérként. Ezt a könyvet is előrendeltem már, szintén két példányban, az egyik az első kiadásos "gyűjtői" verzió, a másik pedig az Illumicrate különleges kiadása, amire már novemberben le kellett csapnom, mielőtt elfogyott volna. (Máig bánom, hogy az első részt nem szereztem meg abban a kiadásban is.)

Hivatalos megjelenés: március 2.

3. Leigh Bardugo - Rule of Wolves (Grishaverse, King of Scars 2.)

Kissé melankólikus hangulatba hoz, hogy ez lesz az utolsó könyv a Grisha világban, simán elolvasnék egy Árnyvadászok-hosszúságú és komplexitású sorozatot is róla. De ha ennyit kapunk, akkor ennyit kapunk, el is várom ettől a könyvtől, hogy jó nagyot szóljon a végén és darabokban hagyjun zokogni a padlón (hogy örömömben vagy bánatomban, az szabadon választható). Úgysem mertem még a King of Scars-ba belekezdeni, mert hallottam olyanokat, hogy durva függővége van, nem akartam úgy járni, mint az Empire of Storms esetében, ahol egy évet kellett várnom a folytatásra.

Hivatalos megjelenés: március 30.

4. Bridig Kemmerer - A Vow so Bold and Deadly (Cursebreaker 3.)

Sokaknak nem jött annyira be a második rész, de nekem sokkal jobban tetszett, mint az első. (Valahogy mindig nagyon betalál nálam, mikor az író elkanyarodik az alapul szolgáló szépség és szörnyeteg retelling-től, és belefűzi a saját szálait. Van ugyan már pár ötletem, hova fog tovább folyni a történet ebben a részben, de hagyom magam meglepni. Nagyon remélem, hogy beledob az írónő egy nagy adag drámaiságot, lévén ez lesz a trilógia zárókötete, és még van pár szál, ami megoldásra vár. Mindenesetre ez az egyik kedvenc lájtosabb ifjúsági fantasy sorozatom.

Hivatalos megjelenés: január 19.

5. Shelby Mahurin - Gods & Monsters (Serpent & Dove 3.)

Ez az egyetlen erről a listán, amire kicsit hosszabban kell várnom, még a borítóról sem rántották le a leplet. De legalább már egy cím van hozzá. A trilógia első kötete az idei év egyik legkedvesebb felfedezési közé tartozott nálam, és ugyan a második részt még be kell fejeznem, de mindenképpen nagyon várom a zárókötetet. Most pedig megteszem a tippem, hogy a tényleges borító arany színű lesz, passzolna a sorozat többi részéhez, kellőképpen arcbamászós lenne egy zárókötethez, és az utóbbi időben valahogy nagyon megszerettem az arany borítókat is.

Hivatalos megjenés: augusztus 3.

Erről a listáról lemaradtak, de csak egy hajszállal:

Rainbow Rowell - Any Way The Wind Blows (Simon Snow 3.)
Sarah J. Maas - Crescent City 2. (A Goodreads szerint novemberben már megjelenik, de egyenlőre nem bízom a dátumban, így sem került előrébb  listán.)
Cassandra Clare - The Black Volume of The Dead (Árnyvadászok, Malec 3.)

Ez a lista hozzám híven nagyon fantasy-orientált lett, de nem tudom letagadni, számomra ez a legkedvesebb műfaj, és legjobban az ide tartozó könyvek miatt tudok lelkesedni.

Ez az 5 könyv mind már megkezdett sorozatoknak a többedik része, a nagyja zárókötet, de természetesen az új megjelenések között is vannak olyanok, amikre fáj a fogam. De ezek megérdemlik a saját listájukat, esetleg az új évben megírom azt is.

Ki melyik könyv megjelenésére vár a legjobban 2021-ben? Vagy esetleg van olyan könyv, amit szívesen látnál már a polcodon, de még nincs hír róla, mikor fog jönni? Írd meg kommentben!

Holnap újra jelentkezem, megmutatom a 2021-es bullet journal felépítésem, és magát a füzetet is, amit hozzá építettem. Addigis jó olvasást, kellemes napsütést (nálunk legalábbis már majdhogynem tavaszias az idő éppen), és jó nassolást a karácsonról maradt sütik maradékából.

Love,
Kalamaj

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése