2020. június 26., péntek

Szuperhős book tag

A minap találtam meg ezt a book tag-et Lillsz blogján (ott Marvel book tag néven), és mivel megrögzött szuperhősrajongó vagyok, tudtam, hogy ezt nekem is ki kell töltenem. A két kedvenc témám, könyvek és hősök? Ide vele!


Ha neked is megtetszett, töltsd ki te is!

Íme a 8(+1) hős:


Vasember - egy könyv, ami több, mint 500 oldal
Sarah J. Maas - Crescent City
Ki gondolta, hogy nem fogok beletenni legalább egy Maas könyvet a listába? Muhaha, még szép, hogy a CC is itt van, az egyik kedvenc könyvem az egyik kedvenc hősömhöz. Spoilermentes értékelésem itt.

Fekete Özvegy - egy könyv fekete borítóval
Suzanne Collins - Az éhezők viadala
Ugyan ez a sorozat is megjelent jó sok különféle színkombinációjú csomagolásban (ezek közül nekem pont a legújabb, kékes van meg), mégis a fekete kiadásban lett a leghíresebb, amin a nagy arany poszáta figyel.

Amerika Kapitány - egy könyv, ami Amerikában játszódik
Cassandra Clare - Lady Midnight
Ugyan maga az Árnyvadász világ az egész Földön játszódik, a legelső könyv New York-ban indult. Mégis a Lady Midnight Los Angeles-i színtere volt, ami még jobban megfogott az amerikai árnyvadászok kultúrájában.

Skarlát Boszorkány - egy könyv, amiben mágia van
Brigid Kemmerer - A Curse So Dark And Lonely
Nyilván a klasszikus a Harry Potter lenne, de én inkább egy kevésbé ismert könyvet választottam. Ahogy a történet halad előre, változik benne a mágia szerepe is, de mindenképpen akörül forog. Az értékelésem itt olvasható.

Thor & Loki - egy könyv testérekről
Böszörményi Gyula - Leányrablás Budapesten
Ugyan ebben a kötetben nincsen a két nővér fizikailag egy helyen, de az egész történet és sorozat a testvéri szeretetből/ -nek köszönhetően veszi kezdetét. Bevallom, nem mertem még kiolvasni a végéig, de attól még nagyon szeretem.

Hangya - egy könyv állatokkal
Rory Powers - Wilder Girls
Nem egy klasszikus állatmese, de ebben a könyvben az állatok is annyira elvadulnak, mint maguk a benne szereplő lányok. Thriller háttér és egy kis LGBTQ+ együtt egy hátborzongató könyvet ad ki.

Hulk - a kedvenc mesekönyvem
Berg Judit - Rumini
Fiatalabb koromban anyukám minden este olvasott fel mesét, és mivel az öcséim kisebbek nálam, ez relatíve sokáig eltartott. Az egyik könyv, ami legjobban megmaradt az emlékezetemben, pedig a Rumini sorozat.

Tél Katonája - egy könyv, ami hideg helyen játszódik
Katherine Arden - A medve és a csalogány
A jelenlegi olvasmányom pont egy hideg, orosz faluban játszódik. Lassú folyású, a környezetet és mondavilágot jó alaposan bemutató történet, pont kényelmes két nagyobb lélegzetvételű fantasy-eposz közé.

Sorolhatnék még kismillió hőst ehhez a listához, de ennyinél megállok, hiszen az eredeti book tag is ennyivel operált. A kitöltésére jó barátnémat és hozzám hasonló Marvel-mániást, Rékát a Könyvfikusz-ról hívnám ki, de bárki nyugodtan töltse ki, akinek megtetszett. Még egyszer köszönet Lillsz-nek az ötletért, az eredeti bejegyzés ennek a posztnak az elején lévő linkre kattintva elérhető.

Legközelebb vasárnap tervezek jelentkezni, akkor leírom A medve és a csalogány-hoz fűzött véleményem. Addig is kellemes június végét és napos időt a jó olvasáshoz.

Love,
Kalamaj

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése