2018. április 26., csütörtök

Sarah J. Maas-hét 4. nap: rajongói csecsebecsék. 1. rész: színezők

Hűha, már mindjárt túl is leszünk a hét felén. Mostantól a könyvkritikákról átnyeregelek az inkább fandom-témákra, mint a könyvekhez készült alkotások, Maas hivatalos lejátszási listája, és az elvetemültebb rajongók kedencei, a különféle elméletek felé.

Átvezetésnek pedig jöjjenek a színezők, ugyanis mindkét sorozathoz létezik egy-egy hivatalos album szebbnél szebb alkotásokkal.

Mindekettőt birtokolom jómagam is (még szép, hogy ezeket is megvettem), de most azokat nem tudom megmutatni. Mert hiába a több hetes készülődés erre a hétre, zsenialitásom otthonhagyta őket, mikor visszajött múlt héten a koliba. Így sajna nélkülöznötök kell a világraszóló színezési technikám. (De aggodalomra semmi ok, a holnapi fanart-blokkban megmutatom a kis képregényszerűséget, amit az Üvegtrónhoz készítettem.)

Mindkettő felépítése ugyanaz, a duplaoldal bal felén egy rövid, angol részlet a sorozat valamelyik részéből, jobbra pedig az idézethez tartozó rajz, valahogy így:



A rajzok egyszerűen csodálatos minőségűek. Már jól bejáratott színezőrajzolókról van szó, például Yvonne Gilbert a Trónok harca színezőn is dolgozott (ami szintén megvan nekem is).
Az Üvegtrón verzió csak a Queen of Shadows végéig megy el (két kép van az Empire of Storms-ból is, de az nem nyom sokat a latba), a Tüskék és rózsák udvara verzió pedig a trilógia végéig kitart. Emiatt elég spoileres is lehet annak, aki még nem olvasta végig a harmadik részt.
Egyébként az ACOTAR-színezőt nagy részben az a Charlie Bowater rajzolta, aki a rajongók körében már elhíresült a fanartjairól.
Ebből is pár kép:




Sokan mutatták már meg az internet népének, milyen szépen tudnak színezni, úgy gondoltam, párat én is feldobok közülük, hiszen tényleg csodaszép eredmények születtek. Talán ezzel kedvet is adok valakinek, hogy nekiálljon maga is.



Mindhárom Throne of Glass színezés Sendaria munkája.




Ez lenne a rövid bemutatóm a két sorozat színezőiről. Gyönyörűek, és ideális kiegészítői egy igazi rajongó készletének.
Úgy terveztem, a ma délutáni bejegyzésben néhány elméletet tárok fel, de végülis változtattam a sorrenden, ezeket áttettem vasárnapra, jobban illik az Üvegtrón utolsó részének spekulációi mellé. Így ma délutánra a rajongói csecsebecsék maradnak, ezek között megmutatom, milyen cuccokat szedtem már össze rajongásom tárgyáról. Érdemes lesz belenézni, mert a posztban ráleshettek arra is, milyen lesz a nyeremény (nem a konkrét szatyor, mert az még mindig úton van, de egy hasonló van már nekem is, azt meg tudom mutatni).

Ha pedig már említettem a nyereményjátékot, érkezzen a mai tesztsor.
A biztonság kedvéért újra a szabályok:

Öt napon keresztül minden nap felteszek egy kérdőívet, amit mind meg kell válaszolni, ezek a témák:
hétfő: általános, kinek mi tetszett, Üvegtrón és ACOTAR sorozatok
kedd: Üvegtrón 1-3, Celaena útja
szerda: Üvegtrón 4-5, Aelin felemelkedése
csütörtök: Üvegtrón spin off-ok, The Assassin's Blade és Tower of Dawn
péntek: Tüskék és rózsák udvara

(Mint látható, a posztok tartalma és a téma kérdési között van egy nap elcsúszás, mivel az első napi egy kvázi bevezető véleménykutatás.)
A hétfőit kivéve minden kérdőív két résznől áll. Az első rész egy általános, kedvenc szereplők, kedvenc jelenetek, ilyesmi. Itt nincs jó-rossz válasz. A második rész egy (nem bonyolult) trivia rész, itt a helyes választ kell megadni. A végső sorsolásba azoknak a neve kerül be, akik minden kérdésre helyesen tudnak válaszolni. (Ha ilyen nem lesz, valamit ki fogok találni, valószínűleg a pontok száma alapján fogom sorba állítani.)
Emellett a csütörtöki és pénteki kerdőívekben lehet majd pluszpontokat szerezni, mivel ott vannak kérdések olyan részekhez (Tower of Dawn, A Court of Wings and Ruin), amik még nem jelentek meg magyarul, így nem mindenkinek volt meg a lehetősége/nyelvtudása elolvasni őket. Ezek a kérdések nem részei a kötelező teljesítendőnek, de a pluszpontok plusz nyerési esélyt jelentenek.
Szombaton és vasárnap nem lesz teszt, mivel ott már nem a konkrét könyvekkel foglalkozom, hanem fanartokkal, teoriákkal, ilyesmik.

A nyeremény pedig egy Tüskék és rózsák udvara mintás vászonszatyor (amit megmutatnék, de még nem hozta meg a postás, szóval erre várni kell egy kicsit), valamint egy matrica- és könyvjelzőcsomag. A matricák már készen vannak, a blog Instagram oldalán meg is mutatom őket (link hozzá a Kapcsolatok fül alatt).

A válaszokat jövő hétfő éjfélig várom, az utána beérkezetteket már nem tudom elfogadni. Feltétel, hogy minden kérdőív ki legyen töltve. Kedden kiértékelem őket, és valószínűleg még aznap ki is hirdetem a nyertest.

A mai kérdések itt elérhetőek.

A tegnapi két könyvvel kapcsolatosak a kérdések, de mivel a Tower of Dawn nem jelent meg még magyarul, ezért azok nem kötelezőek. Viszont rengeteg pluszpontot lehet szerezni velül. Eddig is jópáran töltötgették a teszteket, és eddig nagyon elégedett vagyok, csupa jó válaszok érkeznek.
Holnap lesz az utolsó kérdéssor, de a válaszokat hétfőig elfogadom. Hajrá, legyen jó nagy a névkupac a kalapban, akik közül sorsorhatok!

A délutáni viszontlátásig,

Love, Kalamaj

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése