2020. október 31., szombat

Halloween book tag

Nem tudom, ki hogy van vele, de én személy szerint imádom a Halloween-t. Jelmezben flangálni késő estig a városban, édességet nassolni, és hátborzongató filmeket nézni? Ide vele!

Ugyan sajnos idén az adott körülményeknek köszönhetően elmarad a nagy haveri körben tartott beöltözős parti, de ez még nem töri le a kedvem, bukuckózom magam a moziba, és barátnőmmel megnézem a frissen megjelent Boszorkányokat. A semminél mégiscsak több.


Az itt lévő book tag pedig igyekszik felturbózni a halloween-i hangulatomat. Részben könyves, de nem csak olvasnivalókhoz kapcsolódó kérdéseket gyűjtöttem össze több Halloween book tag-ből és részben saját kútfőből. Ha megtetszett, töltsd ki te is!


1. Kedvenc horror/thriller könyvem

Bevallom, nem a tipikus témám se a horror, se a thriller, de még inkább a thriller-elemek felé húzna a szívem. Így igazán kedvenc ilyen könyvet sem tudok mondani a témában, de tervben van, hogy nyissak ebbe az irányba is.

2. Öltöztél már be könyves szereplőnek Halloween-kor?

Még szép, hogy igen. Képet sajnos nem tudok mutatni róla, de három éve a legjobb barátnőmmel árnyvadászok voltunk, még egy vörös parókát is szereztem, hogy teljes legyen a Clary-kép.


3. Mit gondolsz, minek öltözne be a kedvenc könyves szereplőd?

Ojjé, ahhoz először kellene egy kedvenc könyves szereplőt választanom. Legyen inkább kettő. Aelin az Üvegtrónból szívem szerint valami sárkány-tematikát találna ki (mint a sárkányos ruha, csak sokkal extrábban, tudjuk, hogy nagyon ért a drámaisághoz), Anna Lightwood a Chain of Gold-ból pedig remekül mutatna egy Man in Black-szerelésben. (Csak gondoljunk bele, milyen jól festett Tesa Thompson is a MIB International-ben.

4. Ha a könyvek az édességek árán mozognának, melyik könyvet osztogatnád, mint a cukorkát?

Oh, ez egyszerű. Így is fűnek-fának ajánlgatom az Üvegtrónt, ha olcsóbb lenne, mindenhova vinnék magammal tíz-tizenöt példányt és nyomnám a kezébe akár vadidgeneknek is. (Még egyszerű is lenne, hála a miniatúr kiadásoknak, amik még könnyűek is.)


5. A Halloween-i könyves várólistám

Illendő lenne már valamit Stephen King-től is olvasnom. Eredetileg októberre terveztem a Carrie-t, de mégsem jutottam el odáig.

6. Mi a kedvenc édességed?

Ha csomagolt, szelet-szerű dolgot kell választanom, akkor a Bounty és a Sport szelet között ingadozom (az is az összes sport, amihez nekem közöm van...). Viszont ha bármi, ami édes, akkor a mazsola a nyerő, mostanság nagyon rákattantam.


7. Pszichológiai vagy vérengzős horror?

Sokkal jobban bejön egy pszichológiai horror. Szívesen figyelem meg az emberek viselkedési mintáit, olvasva is sokkal jobban leköt, mint egy egyszerű, eleganciát nélkülöző vérengzés.

8. Melyik könyves rosszfiúval nem találkoznál szívesen egy sötét utcán?

Uh, igazán egyikkel sem. Talán leginkább Folttal a Csitt csittből. Ja hogy ő nem rosszfiúnak íródott? Lehet, hogy nem szándékosan, de olyan pszichó lett a srác, már vagy egy évtizede olvastam a könyvet, de még mindig kiráz tőle a hideg.


9. Vámpír, vérfarkas, zombi vagy árnyvadász?

Valószínűleg árnyvadász lennék a legszívesebben. Kellőképp menő, jól öltöznek, és még csini kardjaik is vannak. Zombi semmiképp, mert szeretem az agyam, és nem kívánom másokét. A vérfarkas még elmenne, bár nem örülnék neki, hogy havonta egyszer nem tudnám kontrollálni magam. A vámpír meg csak akkor, ha nem csillognék.

10. Melyik Harry Potter-beli édességet próbálnád ki a legszívesebben?

Ó, a csokibékát. Egyrészt vicces lehet egy mozgó édességet hajkurászni, másrészt a kártyákat is szívesen gyűjteném.


Ez lenne hát az én Halloween book tag-em. A szörnyes hangulatom hozta, hogy megint nekiálltam a Supernatural-t (az ezredik alkalommal újra-) nézni, ennek is hála a sok gif. Az biztos, hogy ez a két jómadát pofákat vágni nagyon jól tud.

Holnap folytatódik az *ünnepi* sorozat, a Halloween-hoz kapcsolódó másik jeles nap, a Mindenszentek kapcsán pedig a friss Bardugo-kötet, a The Lives of Saints értékelése és bemutatása fog érkezni. Addig is aki könyvekkel tölti a Halloween estéjét, annak jó olvasást, aki meg visszafogottan ünnepel, annak jó szórakozást.

Love,
Kalamaj

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése