2020. október 15., csütörtök

Őszi bekuckózós book tag

Rég volt már book tag a blogon, most viszont szembe jött egy, amit mindenképp ki kellett töltenem.

Az elmúlt pár nap esős-nyálkás időjárása meghozta nekem is az igazi ősz-érzést, bekuckóztam a szobámba egy vaskos pulóverben, egy nagy bögre meleg teával, és beledugtam az orrom egy jó kis fantasy-be. (Ami egyébként a Shadow and Bone frissen megjelent gyűjtői kiadása, olyan gyönyörű lett, hogy muszáj volt megakasztanom a tervezett olvasmánylistám és visszatérnem a Grishák világába.)


A következő book tag-et eredetileg angolul találtam meg, de legjobb tudásom szerint lefordítom magyarra. A kérdések mind az őszhöz (és kicsit a Halloween-hez) kapcsolódnak. Ha kedvet kaptál hozzá, töltsd te is ki!

1. Melyik könyv emlékeztet téged legjobban az őszre?

J. K. Rowling - Harry Potter és a bölcsek köve
Nem valami kreatív válasz, tudom, de valahogy mindig eszembe jut ez a könyv, mikor eljön a szeptember eleje. Idén ugyan nem jutottam el odaáig, hogy el is olvassam, de tavasszal hangoskönyvben hallgattam meg.

2. Korán reggel vagy késő este olvasol szívesebben?

Attól függ, néha hajnalban ledob az ágy, és nyúlok a könyvért, de szívesebben szundizok hosszan, szóval inkább az este.

3. Melyik a kedvenc őszies könyvborítód?

Margaret Rogerson - An Enchanment of Ravens
A varjú, a színvilág, a szélben lebegő hajtincsek... Még szép, hogy a kedvenc őszies borítóm (ami amúgy a tartalomhoz is illik) az imádott Charlie Bowater rajzolta meg.

4. Mi a kedvenc őszi italod?

TEA. Nem is kérdéses. Nem véletlen, hogy több, mint 50 fajtával rendelkezem.

5. Melyik a kedvenc hátborzongatós olvasmányod?

Rory Power - Wilder Girls
Bevallom, a thriller nem az én műfajom, legfőképp könyvben nem, de azért néha bedobok egyet-egyet a mixbe a változatosságért. A Wilder Girls pedig tűkön ülősen tartóan keveri ezt a YA elemeivel.

6. Mi a kedvenc őszi (olvasós) nassolnivalód?

Az utóbbi időben nagyon rákaptam a mazsolára, az íróasztalom sarkán csücsül egy nagy zacskóval, abból csipegetek munka és olvasás közben.

7. Melyik az abszolút komfort-könyved?

Sarah J. Maas - Üvegtrón
Ez nem is kérdéses. A sorozat, ami elragadta a szívem és felnyitotta a szemem a fantasy iránt. Ha nem tudom, mit olvassak, csak elég előszedni ezt a régi jó barátot.

8. Mi a kedvenc őszi tevékenységed (az olvasáson kívül)?

Ilyentájt húz mindig a konyha magához, és megköveteli tőlem, hogy sütiket csináljak. Most épp egy tálca mézskalács várja, hogy megegyem őket.

9. Mi szerepel az őszi olvasmánylistádon?

Leigh Bardugo - The Lives of Saints
Eredetileg máshogy terveztem, de a Grisha-sorozat közbeszólt, úgyhogy most az övék a főszerep egy időre. A The Lives of Saints pedig, mint legfrissebb kötet(ecske) a legjobban várt.

10. Melyik a kedvenc őszi gyertyaillatod?

Nem vagyok egy nagy gyertyás, be kell vallanom. Viszont nemrég sikerült egy igazás jószagú pumpkin-spice fűszerkeveréket találnom, ami muffinban is nagyon jól illatozik.

Ez lenne hát az öt könyves és öt nem-könyves kérdés, ami az őszi szokásaim járja körbe. Neked mi a kedvenc őszi könyved? Írd meg!

Hamarosan újra jelentkezem, az aktuális olvasnivalóim körül forgok tovább, és ámuldozok majd egy sort Leigh Bardugo könyveinek csodaszép borítóin. Addigis jó olvasnivalót, egy vaskos pulcsit, és sok-sok teát!

Love,
Kalamaj

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése