2017. október 24., kedd

Mit hallgatok? /október

Elszállt egy újabb hónap, nézzük csak meg, mi szólt nálam októberben a háttérben.


A hónap kedvenc albuma:
Wonder Woman filmzene (Rupert Gregson-Williams)
Ugyan ez is már pár hónapos, nem tudom nem rongyosra hallgatni. A fantasztikus filmhez fantasztikus zene is dukál. Bárki, aki látta a filmet, ha annyit mondok, hogy No Man's Land, azonnal tudni fogja, micsoda elképesztő jelenetről beszélek, amit Rupert Gregson-Williams zenéje még felejthetetlenebbé tett. És persze ott van a máris ikonikussá vált Wonder Woman téma, amit bárhol fel lehet ismerni, és azonnal libabőrözni kezd az ember háta tőle. (Egyébként a nemrég futott magyar sorozat, a Séfek séfe is használta az egyik epizódban.)

A hónap felfedezése: Marlisa
Csak véletlenül bukkantam rá, miközben a youtube-on garázdálkodtam, valami hallgatnivalót keresve. A híhedt Metallica szám, a Nothing Else Matters coverjét hallottam először tőle, és egyszerűen levett a lábamról. Persze, soha semmi sem überelheti nálam a Metallica verziót, de a hölgyike erősen megközelítette.
Egyébként a 2014-es ausztrál X-Faktor nyertese volt mindössze szemtelen 15 évesen. Szintén Marlisa című albuma nagy részét ugyan feldolgozások teszik ki, olyan dalokkal, mint a már említett Nothing Else Matters, a Somewhere Over The Rainbow, Sia Titanium-ja, vagy a Let It Go, amit szintén nem kell bemutatnom senkinek.


Lélekerősítők a hideg idő ellen:
Ebben a hónapban megint rámjött a filmes és trailer-zenék ideje. Íme néhány dal, amitől te is legyőzhetetlennek érezheted magad.

Two Steps From Hell - Impossible (ft. Merethe Soltvedt)



Apashe - Battle Royal



Matt Margeson - Take Me Home, Country Roads 
(Kingsman 2, aki látta a filmet, tudja, miről beszélek)



Ez lenne a gyors összefoglalása annak, milyen zenék domináltak nálam októberben.
Hamarosan újra jelentkezem, sietek, hogy a napokban befejezzem Róbert Katalin Szelídíts meg! című könyvét, hogy tudjam róla hozni a friss értékelést.
Addigis jó zenéket mindenkinek,

Love, Kalamaj

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése