2018. szeptember 2., vasárnap

Harry Potter - hét 7/2: music & memes

Utolsó nap, utolsó bejegyzés. A végéhez érkezett a blogszülinapi hét, és úgy gondoltam, vezessük le egy kis nevetéssel. Ugyan a sorozat fokozatosan egyre komolyabb hangvételűvé vált, ez nem akadályozta meg a nethuszárokat, hogy további meme-eket gyártsanak hozzájuk. A következőkben egy kis válogatást szemeztem össze, hozzájuk társítva fanartokkal és a kedvenc filmzenéimmel.

Igazi klasszikus, már biztos sokan
találkoztak ezzel. Ezt fordítani most nem fogom,
a dalt ismeritek, és magyarul nem jön át a vicc.

Mindent megadnék egy Tekergők sorozatért.
Addigis itt van a töménytelen mennyiségű rajz helyette.
Anum Malik munkája
alessiajontruflo több hasonló képet is készített róluk,
egyszerűen tüneményesek.

Az első három film zenéjét John Williams szerezte, az az ember, akitől többek között olyan ikonikus művek származnak, mint a Star Wars, a Jurassic Park, a Schindler listája, az E.T. vagy az Indiana Jones. Szóval várható volt, hogy jó kezekben lesz a film.
Az egész sorozatból a legkedvesebb darabom is tőle származik, természetes Hedwig témája, a szám, amiről bárki azonnal felismeri, hogy ez a Harry Potter.


Szeretek én bármit, ami tartalmaz Marvel utalásokat.
Ez a meme két nagy kedvencemet ötvözi.
Voldi: Van egy seregem.
Harry: Nekünk meg orrunk.
deakazu montázsa a Félvér herceghez
Úgyis ma volt terítéken a Halál ereklyéi, íme hozzá egy kis vizualizáció.
uknow_who alkotása

Az Azkabani fogolyból származik a második kedvenc darabom, amihez van egy kis személyes kötődésem is. Egyik diáknapon még gimiben a Harry Potter-t kaptuk témának, és nyitánynak előadtuk a Varázs, varázs című dalt (utána még volt ám egy 15 perces műsor). Alavetően mindenki vicces produkciókkal készült, nagy volt a tornateremben a hangzavar, de mikor kiálltunk csatarendben, és megszólaltunk, azonnal kuss lett. Teljesen úgy szólt, mint ebben a videóban (lévén 20 lány és 4 fiú volt az osztályban), és mondanom sem kell, magasan mi nyertünk, az egyik legjobb produkció, amit az amúgy is jó műsoros osztályommal összeraktunk.


Az a kínos pillanat, mikor nem veszed észre,
hogy te vagy a pótkerék.
Ez a legszebb Lupin és Tonks fanart,
amit valaha láttam, nagy pacsi érte
tropicalraccoonnak.
Slughorn partija, ahol Neville pincérkedett.
A filmekben is nagyon eltalálták a professzort.
Twiggi McBones rajza

Harmadjára a Halál ereklyéiből a roxforti csata aláfestő zenéje. Nagyon szeretem, mert annyira más, mint a hangulata, mint a többi Potter-zenének, de mégis jellegzetes, és töéletesen aláfesti a jelenetet. Már attól is futkos a hideg a hátamon, mikor csak hallgatom, mikor pedig ott van mellette a kép is, na az aztán odavág. A negyedik résztől már nem Williams szerezte a zenét, a Halál ereklyéi mindkét része Alexandre Desplat nevéhez köthető. Összességében nem olyan nagyon ikonikus, mint a korábbiak, kivéve ezt a tételt, mert ez egy igazi mestermű lett.


*McGalagony elveszti Dunledore-t a tömegben*:
A Mardekár nyeri a házak közötti versenyt!
Dumbledore: Húszezer pont a Griffendélnek!
McGalagony: Megtaláltam.
Az a drága jó Ford Anglia...
Szintén uknow_who munkája.
Az arany hármas, taratjah elképzelésében.
A Tűz serlege zenéje tetszik nekem a legjobban a nyolc (hétésfél?) film közül. Partick Doyle szerezte, tőle származik például a Thor jellegzetes témája is. Ahhoz hasonlóan a Harry In Winter is magasreptű, dallamos, felemelő hangulatú tétel, amit bármikor el tudok hallgatni, ha egy kicsit álmodozni akarok.


Voldi: Avada Ked-
Hermione: Még a végén kiszúrod valaki szemét.
És különben is, rosszul mondod.
Dylan Pierpont elkészített egy egész sor alternatív
borítótervet a könyvekhez, elképzelve, hogyan
nézhetnének ki, ha horrortörténetek lennének.
Bölcsek köve

Titkok kamrája

Azkabani fogoly

Tűz serlege

Főnix rendje

Félvér herceg

Halál ereklyéi

A Legendás állatok és megfigyelésük ugyebár Amerikában játszódik, így kicsit a zenei hangulata is más lett. A főtéma egyesíti a klasszikus Hedwig-témát a Bölcsek kövéből és a saját stílusát. Ehhez a filmhez is sikerült egy nagy nevet szereniük, James Newton Howard a felelős Nolan Batman-filmjeiért, a Demónáért, több M. Night filmért és egyébként a Space Jam-ért is.



Végezetül pedig egy infografika, miért olyan király Remus Lupin. Mert az.

1. Mindig van nála csoki, és meg is hajlnadó osztani.
2. Ő egy vérfarkas, ami elég menő, nem?
3. Ő egy jófiú.
4. Erős varázsló.
5. A Harry-t védő testőrség tagja.
6. Ráadásul totál leveri Malfoy-t a Rejtélyügyi Minisztériumban.
7. Ő az egyik Tekergő, és a Tekergők Térképének társszerzője.
8. Roxforti ideje alatt Peeves-nek és Pitonnak is bemutat... Király!
9. Intelligens.
10. Ő volt a legjobb Sötét varázslatok kivédése tanár, aki valaha tanította Harry-t,
és valószínűleg az egyetlen, aki nem támadta meg... nos, nem szándékosan.
Hú, jó kis hét volt ez. Ilyen töményen még soha nem foglalkoztam a Harry Potter sorozattal, és ez csak tovább erősítette a felé irányzott szeretetem. Remélem nektek is tetszett, és legalább olyan jól szórakoztatok közben, mint én. Ne feledjétek, ma éjfélig lehet jelentkezni a nyereményjátékra, holnap pedig sorsolok.

Nem véletlenül ilyen nagy siker ez a sorozat. Hatalmas, kidolgozott világ, szerethető, megérthető szereplők, egy elképesztő történet, két csipet varázslat, és az a csoda, hogy jól sikerült adaptációk támasztják alá a kevésbé olvasós embereknek is. Persze ez sem tökéletes, de meg lehet tanulni élni a hibáival, mellette sokkal nagyobb súlya van a sok jó dolognak. Nekem biztos nagy kedvencem fog maradni. Örökké.

Love, Kalamaj

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése