2018. augusztus 27., hétfő

Harry Potter - hét 1/2: 20. évfordulós kiadások + nyereményjáték

Két éve nagy hír volt, hogy újra kiadják a Bölcsek kövét (egy egymilliomodik kiadásban). Ami viszont ennél kitűnt, hogy ez rögtön négy könyv volt. Lévén 2017-ben ünnepelte az eredeti kiadás a 20. évfordulóját, a Bloomsbury-nél gondoltak egyet, és az ünnepi kiadást megcsinálták mind a négy ház színeiben. A keménykötéses verzió fekete alapon színes, a puha borítós pedig pont fordítva.

Szerény személyem a végletekig a Mardekár mintadiákja, így természetes volt, hogy én ennek a színeiben vettem meg. 

Aztán idén nyáron érkezett a Titkok kamrája "házas" verziója is, az is ott csücsül már a polcomon, szintén elegáns méregzöldben. Ezúttal a színek pont az első rész fordítottjai, itt a kemény színes alapú, a puha pedig a fekete.

Egyébként meg mindkét kötet keményborítós verzióinak lapszélei maguk is az adott ház színeire vannak festve, így az enyémek zöldben és fehérben pompáznak.
A regények tartalma nem változott ugyan, de mindegyikben van extra anyag, ez is házak szerint specifikus. Ilyenek például a rövid leírás az adott házról, annak híres diákjai és alapítója, vagy például a gyönyörű rajzok a közösségi terekről. Van még benne egy térkép a Roxfort birtokáról, ez viszont asszem mindben ugyanaz.

Íme pár kép a könyvről és a belsejéről:
(öcsém ujjait hagyjátok figyelmen kívül, csak segített nyitva tartani)










Ha jól tudom, akkor (idővel) az összes részt ki fogják adni ilyen kiadásban is. Ez lesz az én saját gyűjteményem. Itthon ugyan kétszer már megvan (magyarul és angolul), de az kvázi közös. Ez viszont az enyém lesz, szóval ha egyszer elköltözöm máshová, ezek is jönnek velem.

És akkor térjünk is rá a nyereményjáték részleteire:

Mint azt már tegnap a bevezető posztban is megemlítettem, a nyeremény egy ilyen kiadású könyv lesz. A győztes maga választhatja majd ki, hogy melyik ház színeiben szeretné, illetve hogy melyik kötetet (esetleg ha a Bölcsek köve már meglenne, nehogy ez visszatartson bárkit a nevezéstől). Hogy kemény vagy puha borítás, az nekem mindegy, azt is eldöntheti a győztes.

A részvétel feltételei pedig a következők:

A blog Facebook oldalára küldjetek egy magánüzenetet egy képpel, amin a kedvenc Harry Potter kötetetek (vagy akármelyik kötet), vagy valami HP merch, vagy igazából akármilyen HP témájú dolog van, a lényeg az, hogy bemutassa a Harry Potter iránti szereteteket. Nem csak az eredeti történet ér, hanem a Legendás állatok és más kiegészítő kötetek is. Filmes és könyves téma is elfogadott.
Szóval tömören bármi jöhet, ami Rowling varázslóvilágából való.

Egy ember több képet is küldhet, de nem szükséges, úgyis emberenként megy a játék, nem képenként. Ezeket a képeket fel fogom tölteni egy albumba szintén Face-en, hogy a többiek is láthassák, de ezzel már nincs dolgotok, nem kell like-okat gyűjtözgetni, ne aggódjatok. Ez pusztán egy gyűjtemény lesz, ami bemutatja, mennyire szeretjük Harry világát.

A képek beküldők között fogok sorsolni random módon, azaz egyik öcsém fog húzni egy kalapba szórt nevekből. A nyertessel is face-en keresztül fogom felvenni a kapcsolatot, vagy a blogos vagy a saját profilommal (ez épp helyzetfüggően akkor fog eldőlni).

A beküldés határideje 2018. szeptember 2. vasárnap éjfél. Az ezután érkezetteket sajnos már nem fogom tudni elfogadni.
Másnap délelőtt sorsolok, és még azzal a lendülettel meg is keresem a győztest, akinek szerda éjfélig lesz ideje visszajelezni. Ha ez nem történik meg, csütörtök reggel újrasorsolok.

Ez lenne a tematikus hét első napja, holnap robogunk tovább a Titkok kamrájára. Addigis jó készülődést a játékhoz.

Love, Kalamaj

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése